Sanal Ofis Sayfası

Yeni bir iş kurma aşamasında, yüksek ofis giderleri gözünüzü korkutup sizi risk altına sokabilir. Masraflar da cabası .

Eğer sizde ofis maliyetleri ile uğraşmak istemiyor ve siz ofis dışındayken telefon ve kargolarınız karşılansın istiyorsanız, sürekli olarak fiziki bir ofise ihtiyaç duymuyor ve kurumsal bir yapıya sahip olmak istiyorsanız sanal ofis paketlerimiz sizlere en uygun çözümü sağlayacaktır .

Avantajlar

  • Düşük maliyet
  • Prestijli, merkezi ve ulaşımı kolay iş adresi
  • Operasyonel destek 
  • Özgürlük ( fiziki bir ofise ihtiyaç duymadan işlerinizi istediğiniz yerden halledilebilmesi )
  • Network

SANAL OFİS HAKKINDA MERAK EDİLENLER ?

Sanal ofis yasal mıdır?

Türkiye’de şahıs şirketi ve tüzel kişiliği olan şirket olmak üzere temelde iki farklı şirket türü kurulabilir. Hangi şirketi kurarsanız kurun, yasalara göre vergi dairesine tebligat adresi göstermeniz gerekmektedir. İşte bu noktada bir ofis adresine ihtiyacınız oluyor. Türk Ticaret Kanunu’nda ise bu tebligat adresinin detayları konusunda kısıtlayıcı bir bilgi yer almamaktadır. Dahası Vergi Usul Kanunu'nun (VUK) 156.maddesinde ise işyeri tanımı şöyle yapılıyor:

Madde 156 – Ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette iş yeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocakları, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerdir.

Önemli olan şirket kuruluşu sırasında kira sözleşmenizde yer alan ofis/tebligat adresinizin vergi memurları tarafında ziyaret edilmesi ve şirket kurulumu için uygun görülmesidir. Bu bağlamda kiraladığınız sanal ofis, şirket kurulumu için kesinlikle yasaldır.

Sanal ofislerde kira stopaj vergisi ödenir mi ?

Sanal ofis kiralanırken anlaşmış olduğunuz sabit tutar ödemeleri yapılırken ekstradan stopaj ödemesi yapılmaz. Hatta KDV’li olarak kesilen faturayı gider olarak gösterip vergiden de düşebilirisiniz.

Şirket kuruluşunda sanal ofis vergi dairesi memuru yoklaması nasıl yapılır?

Şirketinizin vergi dairesi yoklamasındaki prosedür fiziki ya da sanal ofis fark etmeksizin aynı şekilde işlemektedir. Kısaca değinmek gerekirse bir şirket kurduğunuzda ya da şirketinizin adresini değiştirdiğinizde vergi dairesine bildirim yapmanız gerekmektedir. Burada önemli olan, tebligat adresiniz ofis adresiniz olacağı için sanal ofisin bağlı olduğu vergi dairesine başvuru yapılması gerekmesidir.

Yapmış olduğunuz başvurunun ardından vergi dairesinden en geç 10 gün içinde bildirdiğiniz yasal adrese bir ziyaret gerçekleşecektir. Gelecek vergi memurlarının ve memurunun amacı, sizin verdiğiniz adres bilgilerinin doğruluğunun kontrolünün sağlanmasıdır. Bu ziyaret esnasında şirket sahibi ya da vekalet verdiğiniz bir kişinin adreste bulunması gerekir. Vergi dairesi yoklaması sırasında resmi evrakların bir kopyasını göstermeniz istenir. Bu evraklar; kimlik, imza sirküleri, vergi levhası ve şirkette sizden başka çalışan kayıtlıysa bu çalışanların SSK dökümü gibi belgelerdir. Bu evraklarda vergi memurları tarafından bir problem saptanmazsa şirketinizin kurulum işlemi tamamlanır.

Hacizli firmalar sanal ofis kullanabilir mi?

Türk Ticaret Kanununun ilgili maddeleri gereği firmaların kurulum ve faaliyetlerindeki esaslarını belirler ve bu kanunlara göre “Şirketin ticaret unvanı ve merkezinin bulunduğu yer” noterdeki şirket  kurulum esnasında beyan edilmesi zorunlu tutulmuştur.Yani hacizli firmalarda diğer tüm ekonomik seviyesi iyi durumda olan firmalar gibi adreslerini beyan etmek şartıyla merkez veya şube adreslerini taşıyabilir, sanal ofis kiralayabilir.

Sanal ofislerde şirket kapanışları nasıl olur?

Sanal ofis adresi kullanan şahıs şirketleri eğer şirket kapanışı yapmak isterse öncelikle kayıtlı oldukları vergi dairesine kapanış dilekçesi vermesi gerekir. Şirket kapanışı, standard prosedürde olduğu gibi kapanış için şirketin adresinde denetime gelen memurların tespitiyle gerçekleşir. Eğer şirketiniz anonim şirket veya limited şirket ise kapanış yani tasviye süreci 6 ay ile 1 yıl arasında sürmektedir. Unutulmamalıdır ki; Türk Ticaret Kanununa (TTK) göre şirketler tasviye sürecinde de adres göstermek zorundadırlar.

Sanal Ofis yerine ev adresi göstermek daha mı ucuz?

Bu soruyu bir örnekle açıklamak çok daha açıklayıcı olacaktır . Varsayalım ki oturduğunuz ev kira ve evinizi şirketinizin resmi adresi olarak gösterme niyetindesiniz. Kiranızın 3.000 TL olduğunu düşünürsek sadece stopaj adı altında ayda 600 TL vergi ödemeniz gerekmektedir. Sanal ofis hizmetinin ise ayda 300 TL olduğunu düşünürsek bir aylık stopaj yerine  2 aylık sanal ofis tutulabilir. Burada şirket olarak asıl amacınız maliyetleri düşürerek kar etmek ise kendiniz için yaptığınız en mantıklı iş, en uygun ve ucuz sanal ofis tutmak olacaktır. Daha önce de belirttiğimiz gibi sanal ofislerde stopaj ödemeyeceğiniz için kira faturasını da gider göstererek maliyetleri daha da düşürebilirsiniz.

Ofis Paket İçeriği

Sanal Ofis Paketimiz ve Özellikleri.

Standart Paket

TL 425
  • Ada Ofis Plazada Prestijli İş Adresi
  • Vergi Levhasında Gösterebileceğiniz Yasal Adres
  • Posta Kurye Takibi ve Bildirimi
  • Tebligat Takibi ve Bildirimi
  • * 01.01.2024 tarihine kadar geçerli fiyatlardır.